top of page

Els tres eixos

Col·legi SAMC Cornellà de Llobregat



Tot seguit passem a descriure breument els objectius i els programes principals dels diferents eixos sobre els que es fonamenta el projecte. Aprofundirem, però, en el d’exercici físic que és el que tindrà una aplicació més immediata. Volem deixar clar que l’objectiu final és posar en marxa el projecte en conjunt ja que creiem que és el que ens permetrà assolir els objectius en tota la seva totalitat.

 

Exercici Físic

 

Realitzar practica d’exercici de forma regular i planificada és una de les claus més importants per millorar la salut.

A més de l’exercici físic, creiem que uns bons hàbits posturals i una consciència corporal són fonamentals per està sans i treure el màxim rendiment al nostre cos.

 

És per això que proposem l’entrenament postural com a peça fonamental per la pràctica d’exercici.

Més endavant presentarem els diversos programes que oferim i que van destinats a la pràctica d’exercici físic i l’entrenament postural amb activitats motivadores i creatives. Tots ells  tenen com a principal objectiu el reconeixement de la necessitat de estar actius per estar bé i la socialització a través de l’activitat física dels diferents membres de l’escola.

 

Els programes que oferim relacionats amb aquest eix són:

 

Entrenament Postural Dinàmic i Entrenament Natural, destinat a treballadors del centre.

Pauses actives, destinat a alumnes de 3r i 4t d'ESO.

Competipati, destinat a alumnes de cicle mitjà de primària fins a 4t d'ESO.

Competimenja, destinat a alumnes d'ESO.

Batec.run, destinat a alumnes, exalumnes, personal del centre i famílies.

Batec.cims, destinat a alumnes, exalumnes, personal del centre i famílies.

 

 

Alimentació Saludable

 

Des de totes les administracions es fa referència a la necessitat de transmetre als nostres infants i joves bons hàbits alimentaris.

Sovint els alumnes fan al centre educatiu 2 o 3 dels àpats diaris recomanables per al seu  bon desenvolupament i/o creixement. És habitual veure alumnes que per un o altre motiu es salten algun d’aquests àpats. Sovint també veiem que el tipus d’aliment no és el més adequat ni el més nutritiu per a les seves necessitats.

També cal fer incidència en la quantitat de residus que genera l’àpat de l’esmorzar a l’escola.

 

El nostre plantejament és el de informar i promoure des de l'escola una alimentació realment saludable i adaptada a les necessitats reals en funció dels hàbits de vida de cada individu.

Per aconseguir-ho proposem la realització de xerrades, cursos, tallers relacionats amb la nutrició i la cuina.

 

 

La relació

 

Per a una escola saludable tenir cura de les relacions i la comunicació són eines indispensables. L'autoconeixement és clau per poder relacionar-nos amb els demés, per altre banda, molts dels conflictes que sorgeixen en la vida en comunitat són provocats per una mala comunicació.

 

Des del projecte volem potenciar programes que millorin les relacions amb un mateix, a través de la meditació, creiem en la presència del mindfulness a l'escola com a mitjà per desenvolupar al màxim les própies capacitats.

 

També oferirem programes per conviure en entorns saludables i practicant activitats lúdiques per establir llaços i fomentar la convivència. Estem convençuts que els humans sóm essers socials i que la pertinença a un grup fa millor a la persona.

 

Finalment la presència del projecte a les xarxes socials ens ha de permetre arribar d'una forma més directa a les famílies i els alumnes, potenciant una comunicació fluida i eficaç.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Batec Claret, per a una escola saludable

bottom of page